Ugostiteljsko posluživanje

Za nezaboravan obrok, kvaliteta usluge je nešto što gosti najčešće upamte, baš kao i servirana jela i pića. To znači da konobari moraju posjedovati široko znanje o svim vrstama kuhinje i jela, pogotovo sastojaka i načina kuhanja jela koja su na a la carte meniju. Trebaju poznavati i razumjeti načine pripremanja i serviranja, kao i korišteni pribor. Bez obzira je li to samoposlužni kafić ili restoran u hotelu s pet zvjezdica, dobre manire, ugodan nastup i besprijekorna osobna higijena su jednako bitni.

Disciplina je povezana sa sljedećim nastavnim planovima i programima ili strukovnim kurikulumima:

  • Konobar
  • Turističko-hotelijerski komercijalist

Obrazovni sektor u strukovnom obrazovanju

Turizam i ugostiteljstvo

Više o disciplini

Osnovni posao konobara pružanje je usluga posluživanja hrane, pića i napitaka u ugostiteljskim objektima. Pored osnovnog posla, zanimanje konobara uključuje i druge poslove vezane za posluživanje gostiju, kao što su postavljanje stola i završni radovi, ispostavljanje računa i naplata usluga. 

Dokumenti

ŠKOLSKA GODINA 2020./2021.

VREMENIK NATJECANJA 

Upute za izlučna natjecanja – nelektorirana verzija

TEHNIČKI OPIS – ažurirana nelektorirana verzija

MODEL ZADATKA A model natjecanja – ažurirana nelektorirana verzija

ŠKOLSKA GODINA 2019./2020.:

MODEL ZADATKA – nelektorirana verzija

TEHNIČKI OPIS – nelektorirana verzija

ŠKOLSKA GODINA 2018./2019.

WorldSkills Croatia državna natjecanja

Otkrij kako se natjecati.

Skip to content