Međunarodne asocijacije

WorldSkills International (www.worldskills.org)

WorldSkills International (WSI) je globalna asocijacija kroz koju se potiče izvrsnost i razvoj strukovnih vještina. Kroz međunarodnu suradnju industrije, vlada, organizacija i institucija, ova organizacija promiče učenje vještina kroz lokalne projekte, natjecanja u vještinama i razmjenu znanja. Namjera je pokazati koliko je važno poticanje mladih profesionalaca diljem svijeta da postanu najbolji u vještini koju su sami odabrali. Organizacija od 1950. godine podiže svijest među mladima, njihovim roditeljima, učiteljima te poslodavcima, da naša budućnost ovisi o učinkovitom sustavu učenja vještina.

WorldSkills natjecanja

WorldSkills natjecanje održava se svake dvije godine i predstavlja najveće događanje povezano sa strukovnim obrazovanjem u svijetu. Najbolji sudionici iz svake pojedine vještine odabiru se u sklopu natjecanja u zemljama i regijama članica WorldSkills International demonstriraju tehničke vještine individualno ili grupno kako bi izvršili specifične zadatke koje su naučili i/ili obavljali na radnom mjestu.

WorldSkills Europe (www.worldskillseurope.org)

WorldSkills Europe (WSE) neprofitna je organizacija koja promovira strukovno obrazovanje i osposobljavanje širom Europe. Promovira strukovna zanimanja u 31 zemlji članici, radeći s mladima, prosvjetnim radnicima, vladama i industrijama kako bi pomogli pripremiti radnu snagu i današnje talente za buduća zanimanja. Okuplja mlade, industriju i nastavnike kako bi mladim ljudima dali priliku da se natječu, iskuse i nauče kako postati najbolji u njihovoj odabranoj vještini.

EuroSkills natjecanja

EuroSkills je događaj koji promiče vještine mladih do 25 godine života. To je promocija strukovnih zanimanja koja se održava svake dvije godine u jednoj od zemalja članica Worldskills Europe organizacije.

U središtu događanja je europsko natjecanje u strukovnim vještinama popraćeno drugim aktivnostima poput „isprobaj vještinu“ te stjecanja informacija i iskustava za buduće polaznike strukovnog obrazovanja.

Skip to content