Vještine mijenjaju život

Strukovne vještine stvaraju mogućnosti i povezuju. One su temelj gospodarskog razvoja.

Naša misija i vizija

WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). ASOO posjeduje dugogodišnje iskustvo u organizaciji državnih natjecanja učenika strukovnih škola.

Agencija se snažno zalaže za suradnju između sustava strukovnog obrazovanja i industrije. Natjecanja učenika strukovnih škola posjeduju veliki potencijal da budu vrijedan alat u promociji i podizanju atraktivnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. 

Agencija, pod imenom WorldSkills Croatia, predstavlja Republiku Hrvatsku u WorldSkills International i WorldSkills Europe udruženjima te organizira selekciju i sudjelovanje hrvatskog tima na EuroSkills i WorldSkills natjecanjima.

Naše članstvo u navedenim udruženjima te iskustvo s međunarodnih natjecanja koristimo za modernizaciju nacionalnih strukovnih natjecanja, što je prepoznato kao strateški prioritet u razvoju hrvatskog sustava strukovnog obrazovanja do 2020. godine.

Vizija

Priznavanje i promocija izvrsnosti u strukovnim vještinama.

Misija

Mi promičemo važnost strukovnih vještina kao osnove za rast hrvatskoga gospodarstva. Želimo podići privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te nadahnuti mlade na odabir strukovnih zanimanja kao poželjnog odabira u karijeri. Usmjereni smo postati prepoznato mjesto za suradnju obrazovanja i gospodarstva.

Usmjerenost

Provedba natjecanja kao platforme za učenje, rad, istraživanje, inovacije i suradnju među nastavnicima i dionicima obrazovnog sustava, malog i srednjeg poduzetništva, gospodarstva općenito i šire društvene zajednice te za promociju znanja, vještina, proizvoda i usluga kako bi se ostvario sinergijski učinak na društvo.

Skip to content