WorldSkills Croatia

Državno natjecanje učenika strukovnih škola
Najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe

1. Otkrij svoju vještinu i upiši se u strukovnu školu

Obrazovanje u strukovnim školama traje od jedne do pet godina, a trajanje ovisi o vrsti obrazovnog programa, odnosno strukovnog kurikuluma. Po završetku strukovne škole moguće se uključiti na tržište rada ili, uz određene uvjete, nastaviti obrazovanje na srednjoškolskoj razini ili na visokim učilištima.

2. Unaprijedi svoja znanja i vještine sa svojim mentorom u školi i kod poslodavca

Strukovnim obrazovanjem stječu se znanja, vještine i kompetencije potrebne tržištu rada, za nastavak obrazovanja ili cjeloživotno učenje.

3. Pokaži što znaš i prijavi se na izlučno natjecanje

WorldSkills Croatia natjecanja imaju dvije razine: izlučnu i državnu. Izlučna natjecanja vode na državno natjecanje, i to na dva načina: školsko natjecanje > državno natjecanje ili školsko natjecanje > međužupanijsko natjecanje > državno natjecanje.

4. Prihvati izazov i natječi se s najboljima u Hrvatskoj – WorldSkills Croatia

Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia održava se jednom godišnje i to je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe koje okuplja više od 300 natjecatelja.

5. Prijavi se i sudjeluj na međunarodnim natjecanjima – WorldSkills i EuroSkills

Međunarodna natjecanja WorldSkills i EuroSkills su navjeća svjetska i europska natjecanja mladih u strukovnim vještinama i okupljaju više stotina sudionika te se održavaju svake druge godine (u parnim godinama WorldSkills natjecanje; u neparnim EuroSkills natjecanje).

Skip to content