WorldSkills International (www.worldskills.org)

WorldSkills International (WSI) je globalna asocijacija kroz koju se potiče izvrsnost i razvoj strukovnih vještina. Kroz međunarodnu suradnju industrije, vlada, organizacija i institucija, ova organizacija promiče učenje vještina kroz lokalne projekte, natjecanja u vještinama i razmjenu znanja. Namjera je pokazati koliko je važno poticanje mladih profesionalaca diljem svijeta da postanu najbolji u vještini koju su sami odabrali. Organizacija od 1950. godine podiže svijest među mladima, njihovim roditeljima, učiteljima te poslodavcima, da naša budućnost ovisi o učinkovitom sustavu učenja vještina.

Danas je u WorldSkills uključeno 51 vještina te više od 75 zemalja i regija članica koje zajedno rade s mladima te s obrazovnim i poslovnim sektorom kako bi pripremili talentirane radnike današnjice za poslove sutrašnjice. WorldSkills nije samo natjecanje, već i pokret. Nastoji biti globalni centar za izvrsnost u vještinama i razvoj uz neprekidne nacionalne, regionalne i globalne aktivnosti, dok Zaklada WorldSkills doprinosi projektima i inicijativama koji pokazuju kapacitete za inovacije i suradnju s partnerima kako bi se poticale i razvijale samoodržive aktivnosti.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod imenom WorldSkills Croatia predstavlja Republiku Hrvatsku u WSI od 2017. godine.

Skip to content