WorldSkills Croatia 2024.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine od 13. – do 15. svibnja, po peti put, organizira na Zagrebačkom velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola će se natjecati u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanja očekuje se oko 10.000 posjetitelja iz RH i inozemstva te između ostalih i učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

WorldSkills Croatia 2024. pruža platformu za razmjenu ideja, razvoj suradnje i oblikovanje budućnosti strukovnog obrazovanja i zapošljavanja te daje priliku svim sudionicima, bez obzira na ulogu, da razmjene iskustva i stvore nove kontakte. Ovdje se rađaju nova partnerstva, potiču inovacije i osigurava bolja budućnost za sve sudionike.

Za strukovne škole, WorldSkills Croatia predstavlja priliku za isticanje njihove izvrsnosti i promociju strukovnog obrazovanja kao ključnog koraka prema uspješnoj karijeri. Sudjelovanjem u natjecanju, učenici imaju priliku demonstrirati svoje talente i vještine te se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima.

U dinamičnom okruženju WorldSkills Croatia 2024. posjetitelji imaju priliku ne samo svjedočiti vrhunskim vještinama i kreativnosti mladih stručnjaka, već iz prve ruke iskusiti vještine i tehnike ključne za različite struke. Kroz interaktivne aktivnosti, učenici osnovnih škola imaju priliku iskusiti vještine u različitim područjima i dobiti korisne informacije o strukovnim programima te razviti nove interese. Uz radionice profesionalne orijentacije, ovakvo iskustvo omogućuje im da otkriju i istraže neke nove, dosad nepoznate staze. Očekujte inspirativne demonstracije, edukativne radionice i mnoge druge aktivnosti koje će vam otvoriti vrata u svijet strukovnog obrazovanja.

Tvrtke također imaju priliku sudjelovati kao partneri i podržati razvoj budućih stručnjaka u svojim područjima. Kroz sudjelovanje u natjecanju, tvrtke imaju priliku pronaći potencijalne buduće zaposlenike, promovirati svoje brendove i usluge te uspostaviti korisne kontakte sa strukovnim školama.

Ne propustite priliku biti dio najvećeg strukovnog događaja u Hrvatskoj! Pratite nas i budite u tijeku s najnovijim informacijama o prijavama, programu i partnerima. S WorldSkills Croatia, pružamo priliku za rast, inspiraciju i budućnost strukovnog obrazovanja.

Inspirativna predavanja i paneli u WorldSkills Croatia Areni okupit će stručnjake iz različitih područja obrazovanja i industrija kako bi podijelili svoje iskustvo i savjete s posjetiteljima te raspravili ključne teme o važnosti strukovnog obrazovanja, inovacija, tehnologije i razvoja vještina potrebnih za uspjeh u 21. stoljeću.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Agencija u tu svrhu koristi i sredstva 13.5 milijuna eura vrijednog ESF+ projekta “Podrška izvrsnosti, inovativnosti i vidljivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja” čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. U suvremenom životu sve više uviđamo važnost strukovnih vještina te koliko nam razni stručnjaci olakšavaju i pojednostavljuju svakodnevni život.

WorldSkills Croatia natjecanje postalo je nezaobilazan događaj i važna karika u popularizaciji strukovnih vještina te vjerujemo da će i ubuduće doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu, gospodarstvu, a u širem kontekstu i kvaliteti života u Hrvatskoj.

Sadržaj

Naša priča

Rezultati

Fotografije

Video

Dokumenti

Naša priča

Rezultati

Fotografije

 Fotografije s ovog i prethodnih događanja objavljujemo preko online servisa Flickr.

Video

Svi video zapisi naših događanja dostupni su na YouTube kanalu Worldskills Croatia

Dokumenti

Partneri WorldSkills Croatia 2024

Partneri WSC2024

Raspored disciplina u paviljonima

Popis disciplina po paviljonima

Raspored događanja za posjetitelje

Raspored za posjetitelje WSC2024

Raspored predavanja u WorldSkills Croatia Areni

WSC2024 Arena Raspored predavanja

Radionice profesionalne orijentacije za učenike osnovnih škola

Radionice profesionalne orijentacije

Medijske objave

https://magazin.hrt.hr/mladi/veliko-zanimanje-za-strukovne-skole-11536895
https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/vijesti/odrzano-natjecanje-strukovnih-skola-worldskills-croatia–11541192
https://www.vecernji.hr/zagreb/najvece-natjecanje-ucenika-strukovnih-skola-na-velesajmu-upoznajte-razlicite-struke-iz-prve-ruke-1769132
http://mediaservis.hr/index.php/kreativno-gospodarstvo/241733-241733-zapo-elo-dr-avno-natjecanje-u-enika-strukovnih–kola—worldskills-croatia-2024
https://regionalni.hr/odrzano-otvorenje-drzavnog-natjecanja-ucenika-strukovnih-skola-worldskills-croatia-2024/
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/it-tvrtka-rentlio-strukovnim-skolama-ustupila-svoj-sustav-za-upravljanje-hotelskim-operacijama-20240605
https://www.glasistre.hr/hrvatska/2024/05/08/drzavno-natjecanje-ucenika-strukovnih-skola-od-13-do-15-svibnja-932100
https://www.srednja.hr/novosti/ovo-su-najbolji-strukovni-ucenici-u-hrvatskoj-pogledajte-jesu-li-vasi-kolege-i-kolegice-medu-njima/
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/ucenici-turisticke-i-ugostiteljske-skole-osvojili-zlato-na-drzavnom-natjecanju-ucenika-strukovnih-skola-worldskills-2024-1388976
https://slobodnadalmacija.hr/promo/ucenici-jedva-cekaju-novo-natjecanje-1390138

Skip to content