Iskaz interesa za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2025.

Agencija poziva sve strukovne škole na iskazivanje interesa za sudjelovanje učenika u natjecanjima u školskoj godini 2024./2025.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je započela s organizacijom Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2025.

Putem WSC SINAS sustava – WorldSkills Croatia Središnjeg Informacijskog Natjecateljskog Sustava omogućeno je iskazivanje interesa škola za sudjelovanjem u strukovnim natjecanjima u narednoj školskoj godini (2024./2025.).

Svaka škola može iskazati interes za jednu ili više disciplina u kojima želi da se njezini učenici natječu u školskoj godini 2024./2025.

Iskaz interesa škola prvi je korak koji predstavlja početak novog ciklusa strukovnih natjecanja. Nakon iskaza interesa slijede službene prijave škola. Važno je napomenuti da će isključivo škole koje su iskazale interes u prvom koraku imati mogućnost, u drugom koraku, potvrditi sudjelovanje i prijaviti školu za natjecanje kroz WSC SINAS sustav.

Svaka škola može iskazati interes za jednu ili više disciplina. Škole u dogovoru sa strukovnim nastavnicima – mentorima trebaju utvrditi u kojim disciplinama se škola želi natjecati u novoj školskoj godini kako bi mogli iskazati interes kroz WSC SINAS sustav, te u sljedećem koraku izvršiti prijavu škole ukoliko će disciplina biti na konačnom popisu za novi ciklus natjecanja.

Iskaz interesa otvoren je za sve discipline u kojima se provelo Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. uz određene izmjene u sljedećim disciplinama:

  • Modni dizajn i tehnologija – iz pojedinačne prelazi u timsku disciplinu,
  • Kemijske tehnologije – izmijenjen je naziv discipline Eko Laboratorij,
  • Tehnologije autolakiranja – uvedena je nova disciplina.

Temeljem analize iskaza interesa škola Agencija će donijeti odluku za koje će se discipline organizirati novi ciklus natjecanja, u novoj školskoj godini.

Nakon iskaza interesa slijedi drugi korak, odnosno prijave škola kroz WSC SINAS sustav koje će biti otvorene isključivo za discipline temeljem konačne odluke Agencije. Školski administratori WSC SINAS sustava zaprimit će obavijest putem maila o početku prijava.

Konačan popis disciplina bit će definiran kroz Pravila natjecanja za šk. godinu 2024./2025. koja će biti javno dostupna na mrežnim stranicama www.worldskillscroatia.hr.

Pristup WSC SINAS sustavu: https://worldskills.asoo.hr

Rok za iskaz interesa putem WSC SINAS sustava: od petka, 14.06.2024. do petka, 28.06.2024.

Skip to content