26 ožujak 2021

Dizajn modnih dodataka

Obućari izrađuju i popravljaju različite vrste specijalne i modne obuće. Prema vrsti obuće koju izrađuju, dijele se na obućare i ortopedske obućare. Obućari rade samostalno ili u obrtništvu kao dio tima. Izrađuju obuću po narudžbi ili za uže tržište i prilagođavaju je zahtjevima klijenata zbog čega je važno da posjeduju dobre komunikacijske i poduzetničke vještine kao i da su informatički pismeni. Obućari mogu raditi u industriji gdje se izrađuje obuća za široko tržište te se radnici specijaliziraju za pojedine segmente proizvodnje.

Galanterist samostalno ili kao dio tima crta, konstruira i modelira proizvode kožne galanterije različitih vrsta i namjena te ih u obrtničkim radionicama ili industrijskim pogonima izrađuje uz pomoć različitog pribora, ručnih alata, uređaja i strojeva ovisno o vrsti proizvoda i procesu rada. Galanterist bi trebao biti kreativan u izradi novih modnih proizvoda poput ženskih torbica, remena i sl. i pratiti nove tehnologije i trendove u industriji.

Tehničar modelar obuće i kožne galanterije modelira, priprema i organizira proizvodnju, promovira i prodaje obuću i kožnu galanteriju te pripadajuće usluge. Posao obavlja u industrijskim pogonima, obrtničkim, proizvodnim i uslužnim radionicama, modnim salonima, prodavaonicama i uredima. Tehničar modelar obuće i kožne galanterije radi u industrijskoj ili obrtničkoj proizvodnji.

ŠKOLSKA GODINA 2020./2021.

Upute za izlučna natjecanja - nelektorirana verzija

TEHNIČKI OPIS - nelektorirana verzija

MODEL ZADATKA - nelektorirana verzija

INFRASTRUKTURNI POPIS - nelektorirana verzija

 

ŠKOLSKA GODINA 2019./2020.

Infrastrukturni popis za državno natjecanje

MODEL ZADATKA- nelektorirana verzija

TEHNIČKI OPIS - nelektorirana verzija

 

ŠKOLSKA GODINA 2018./2019. - Dizajn obuće i kožne galanterije

TEHNIČKI OPIS

MODEL ZADATKA